Många vill komplettera sin träning hemma eller endast köra hemmaträning i perioder. Går det? Ja! Men personligen ser jag både för och nackdelar med hemmaträning. En viktig sak att komma ihåg är att vi alla fungerar olika. Det som fungerar bra för någon kan kännas omöjligt för någon annan. Jag förespråkar alltid vikten av att finna en träningsform som känns rolig, lustfylld och givande. Då blir det hållbart och du får resultat. Här är mina tankar om hemmaträning:

Fördelar:

  • Du slipper restid
  • Du kan träna utan att trängas med andra människor på ett gym
  • Du kan slå två flugor i en smäll: ett bra tvprogram+träning!

Nackdelar:

  • Man har inte tillgång till maskiner
  • Man kan få svårare att peppa sig själv, risk för att man hamnar liggandes på golvet och kollar på idol…
  • Man blir störd av barn/sambo/djur…

Vad bör man ha för redskap vid hemmaträning? Nej, man behöver inte köpa skivstång, kettlebell, hantlar, gummiband, boll, mm…. Man klarar sig utmärkt på miniband och hantlar! Miniband använder vi flitigt på mina bootcamppass, de används främst för sätesmusklerna men även för axlar. Miniband kan du ta med på semestern och de tar ytterst lite plats. Jag rekommenderar dessa miniband från Betterbodies. Ja, det är skillnad på olika märken. De billigare minibanden har en tendens att vara för lätt i motstånd.

Förutom miniband och hantlar har du alltid möjlighet till kroppsviktsträning dvs. squats, situps, armhävningar, rygglyft, plankan.. you name it! MEN det krävs disciplin för att utföra hemmaträning på ett effektivt sätt!

Få hjälp med din hemmaträning genom coachning på distans. Läs mer här!

Kör hårt med din hemmaträning men du är välkommen att kombinera den med bootcamp så klart! 🙂

/PTEvaE

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.