Hur hittar man tillbaka till träningen?

De allra flesta har svårt att hitta tillbaka till rutiner, träning och kost efter sjukdom och skada. Tiden går, man skjuter fram träningen och väntar på det perfekta tillfället. Kosten går sådär och även den ska man ta tag i lite senare…Hur ska man tänka egentligen? Självklart finns det ingen fantastisk universallösning på detta. Tyvärr! Men det finns några saker som kan hjälpa en på vägen:

  • Sänk kraven! Du kommer inte prestera på samma nivå som tidigare. Du KOMMER känna dig trött snabbare och inte alls lika stark. Ha som mål att komma iväg till träningen och all prestation är bra prestation. Thats it! Du ska gå ifrån passet och känna dig nöjd över att du äntligen är igång!
  • Sätt upp ett rimligt mål! Ofta höjer man ribban enormt för att ”ta igen” alla missade pass. Ingen idé! Det är otroligt vanligt att man som nybörjare eller att man efter en sjukdom vill köra 5-6-7 pass i veckan. Det kommer inte att gå! Resultatet blir att du känner dig misslyckad när du inte kör alla pass och du tappar suget. För mig som PT är detta ett misslyckande från min sida. Jag vill ju att träningen ska vara långsiktig. Satsa på 2-3 pass/veckan i början.
  • Börja med träningen så kommer kosten! Alla fungerar vi olika, men min erfarenhet säger att det brukar vara bra att börja med träningen så kommer kosten naturligt. Kör du ett pass så vill du troligen komma hem och äta någonting som gör bra för din kropp! Kom in i en positiv spiral och du är på banan igen!
  • Fundera på om du ska träna med en kompis. Vissa gillar att träna själv (inklusive mig själv) men ibland kan man behöva lite extra draghjälp!

Du är inte ensam om att hamna i en negativ spiral ibland. Men ju snabbare du kommer igång desto bättre! Det kan låta tufft men du kan behöva tvinga dig iväg på det där första passet. Du kommer inte ångra det! Har du rimliga krav på dig själv så ångrar du aldrig ett pass.

Kör hårt och kom igång med din träning idag!!

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.